Velkommen til å leie elsykkel i Porsgrunn

Enkel registreringScroll ned og registrer en konto med betalingskort-opplysninger, verifiser kontoen, og sett passord.


For å verifisere kontoen, sendes det en e-post med en link (sjekk i spamfilteret hvis du ikke har fått verifiseringsmail i løpet av noen minutter).
Når kontoen er klar, logger du deg inn og trykker på "Jeg har en elsykkelkonto: Logg inn» -knappen og følger instruksjonene. Du er nå klar for å leie sykkel!

Så enkelt er det!

Bruker/leietager må være over 18 år og godkjenne de generelle vilkårene.

Hjelm kan lånes hos Servicesenteret. De har åpent hverdager kl. 09.00-16.00 (1. sept-14. mai) og kl. 09.00-15.00 (15.mai til 31.aug.). Servicesenteret ligger vis a vis sykkelstativet/ladestasjonen.

Henting og retur av elsykkel.

Med Smart-telefon:
Logg inn og trykk på "Lei sykkel"-knappen og følg instruksjonene. Et terminalnummer og en kode står oppgitt. Scroll ned til grønt felt. Gå til angitt terminal. Vent til lampene for batteristatus på kontrollpanelet slukker, og slå inn koden.
(Kode tastaturet finner man på loddrett på venstre side av kontrollpanelet som hører til hver lås).
Når lampen på toppen av ladestasjonen blinker rødt/grønt, er låsen åpen i ca 15 sekunder. Skyv sykkelen først forover, og trekk/løft den deretter rett ut av ladestasjonen.

OBS: For å få frem "Lei sykkel"-knappen må stedstjenester på telefonen være aktivert.

Med elsykkelkort
Hold kortet foran WiFi-symbolet på kontrollpanelet til lampen på toppen blinker rødt/grønt, og ta ut sykkelen. Lånekort utleveres ved Servicesenteret. .

Retur av sykkelen
Sett elsykkelen tilbake i en vilkårlig ladeport mens sykkelen står i 1. gir. Husk å slå av sykkel computeren. Lampen på toppen lyser gult under utsjekk, og når den har skiftet til fast grønt, er innlevering godkjent og leieperioden avsluttet.

Porsgrunn kommunes elsykler hentes og leveres på sykkelstativet/ladestasjonen i Rådhusgata 2.

HUSK Å REGISTRERE MANGLER PÅ SYKLENE!

PrisHvilke abonnementstyper finnes?

For å få tilgang til tjenesten, må du registrere deg på www.bysykkel.info. Du kan velge mellom alternativene «Sesongkort» eller «Timeskort». Du velger også om du foretrekker å bruke lånekort eller din smarttelefon for å hente ut en sykkel. Betaling skjer via ditt registrerte bankkort eller kredittkort.

Alternativ A: Sesongabonnement


Bysykkel sesongen varer fra starten av april til slutten av oktober hvert år, litt avhengig av snø og is, og det koster 250,- per sesong. Da kan du disponere en enkelt bysykkel gratis i inntil 120 minutter fra bysykkelen er hentet ut til den leveres tilbake. Etter 120 minutter bruk, belastes kr 25,- for hver påbegynte time.

Som sesongabonnent, kan du bruke våre elsykler så ofte du ønsker i opptil 120 minutter uten ekstra kostnad.

Alternativ B: Timesabonnement

Med timesabonnement betaler du kr 25,- per påbegynte time. Bruker du sykkel sporadisk, passer dette for deg.

Velg stasjon og sjekk tilgjengelighet